31 Mayıs 2009 Pazar

Nairobi National Museum

Bir gunesli pazar gununde Nairobi Muzesinin yolunu tuttuk.Ondan sonrada bi yerdeki muzik sesleri geliyodu;mukemmel bi sesdi.
Afrikali adamlar orkestra yapmislardi sanki 50 kisi civari insanda adamlari izliyordu.Birisi sarkiyi soyluyor birisi icinde tas olan bir seyi salliyor biriside darbukaya vuruyor...
Sonra muzeye dogru yurumeye basladik.Iceride dondurulmus hayvanlar vardi.Zufafa,buffalo,fil,geyik...Bi tane hippopotam(su aygiri)vardi.Agzini kocaman acmisti.Disleride sivri ve kanca gibiydi.
Geriye kalan hayvanlarda camla kapatilmis bir alandalardi.Goril,leopard,aslan,geyik,domuz ve dahasi vardi.Bi tane geyiginde minicik bir boynuzu anten gibi dikilmisti.Dedigim geyikte cok hizli kosuyormus. Hayvanlar bolumunu gectikten sonrada eski caglardaki insanlarin iskeletleri ve hayvan oldukleri icin kullandigi seyler vardi.Bir kac fossil gorduk bi tanesi cekirge fosiliydi. Burdaki iskeletlerde milyon yil once bulunmus iskeletler.Duvara sempanze elleri asmislar annemde kendi elini yanina koydu. Ondan sonrada bi odaya girdik kameralar falan vardi.Demekki onemli seyler var icinde.Dunyadaki en eski bulunan tum iskelette vardi.17 milyon yil once bulunmus.

Burayida gectikten sonra kuslar vardi.Hepsi birbirinden guzeldi rengarenktiler.Kendilerinin yaptigi yuvalarida vardi ve yumurtalari da.Devekusunun kucugu/yumurtasi,dogan,kartal,papaganlar.Her tur kus vardi.Sonra muzenin bahcesine gitmistik.Cok guzel bir dere akip geciyordu.Gokhan amcamda dereyle benim hos fotograflarimi cekti.Orman gibiydi.Sonra geri arabaya binip eve gittik.

1 yorum:

  1. biricik ogluma, yasadiklarini ve duygularini guzel anlatmissin ama daha iyi anlatmak icin bol bol kitap okumalisin.emin ol cok ama cok faydasini goruceksin.sevgilerimle oglusum..

    YanıtlaSil